ÅRSRAPPORT 2019

Prisar og stipend

Årets bedrift

Fylkesprisen Årets Bedrift vart tildelt Pipelife. Bedrifta produserer plastrøyr og er verdsleiande i sitt slag. I grunngjevinga stod det at dei fekk prisen for satsinga på robotisering, digitalisering og dyktige fagarbeidarar.
-Denne prisen er ein ekstra motivasjon for oss. Den betyr mykje for oss, det er godt å bli sett, sa adm. direktør Kjell Johan Larsen då han tok i mot prisen under fylkestinget i juni. Prisvinnarane vart intervjua etter tildelinga

Trafikktryggingsprisen

Trafikktryggingsprisen 2019 gjekk til Gulstripeaksjonen ved Solvår Skogen Sæterbø. For å sette søkelyset på utryggheita for dei som bur langs strekninga E39 Betna-Stormyra, vart det strikka gulstripe av den engasjerte aksjonsgruppa. -Gulstripeaksjonen har på ein veldig god måte gjort synleg behovet for prosjektet med ei folkeleg og nøktern tilnærming til utfordringa, sa FTU -leiar Iver Nordseth. Prisen vart overrekt under fylkestinget i oktober.

Likestillingsprisen

I 2019 vart likestillingsprisen tildelt Mayada Alfaiyad. Alfaiyad har halde innlegg på 8. mars- arrangement der ho fortalte om korleis det var å vere kvinne i Syria før krigen begynte. Ho er aktiv i lokalmiljøet sitt både gjennom jobb og fritid og formidlar kunnskap om det norske samfunns- og arbeidslivet, og er ein ressurs for mange. Alfaiyad fekk overrekt prisen under fylkestinget i desember

Miljøprisen

-Ulrik er eit symbol på det engasjementet vi opplever at barn og unge har for klima og miljø. Vi ønsker å sende ein spesiell takk tilbake til han og til den oppvoksande generasjonen, sa leiaren av kultur-, nærings- og folkehelseutvalet, Marit Nerås Krogsæter. Prisen gjekk i år til ti år gamle Ulrik Sandøy Sørensen frå Frei i Kristiansund. Prisen vart delt ut under fylkestinget i desember

Fylkeskulturprisen

I 2019 gjekk prisen til Karin Augusta Nogva. - Karin Augusta Nogva sitt engasjement for kunstnarar i fylket og for kunstformidling til barn og unge, og i samfunnet generelt gjer henne til ein verdig vinnar av fylkeskulturprisen 2019, seier leiar i kultur-, næring,- og folkehelseutvalet Marit Nerås Krogsæter. Prisen vart delt ut under fylkestinget i desember.

Stipend

Kunstnarstipend